Урочиста Академія, присвячена тисячолітній історії села Чортовець

У неділю, 18 лютого 2018 року в с. Чортовець (Городенківського р-ну Івано-Франківської обл.) відбулася Урочиста академія з нагоди виходу в світ фундаментального видання з історії села. У рамках заходу було презентоване видання “Град над Сагою: Літопис села Чортовець” (К. : «Українські пропілеї», 2017. – 716 с.). Автори книги – Любов Соловка, Богдан Купчинський, Михайло Кучірка, Валерій Чорнописький, науковий редактор – проф. Олег Жерноклеєв.

Великий актовий зал Будинку культури був переповнений, чимало людей стояло вздовж стін і в дверях. Після чудового документального фільму про село виступили, окрім авторів, почесні гості: заступник голови Івано-Франківської обласної ради Сергій Басараб; перший заступник голови Городенківської РДА Ярослав Левкун; президент Івано-Франківської торгово-промислової палати, депутат облради Андрій Левкович; Заслужений лікар України, професор Володимир Паньків; засновник і головний редактор літературно-краєзнавчого альманаху «Ямгорів» Володимир Никифорук; колишній парох села, а нині ігумен відомого монастиря в Погоні о. Никодим, ЧСВВ та інші. Дуже гарний сценарій цієї урочистої академії підготувала Любов Соловка. А сама книга – це просто унікальне явище в нашому краєзнавстві. До кожного об’ємистого примірника видання додано велику карту та два компакт-диски із фільмом та кількома сотнями світлин. Мабуть, не багато населених пунктів в Україні може похвалитися такою книгою. За це всі промовці та присутні висловили особливу вдячність автору ідеї та меценату Михайлу Кучірці.

%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d0%b4%d0%b5%d0%bc%d1%96%d1%8f-%d0%b2-%d1%81%d0%b5%d0%bb%d1%96%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b7-%d0%b2-%d1%81%d0%b5%d0%bb%d1%96

Be the first to comment

Leave a Reply